Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μία μέρα πριν την πρεμιέρα της 5ης αγωνιστικής, οι περισσότεροι φίλοι του Euroleague Fantasy Challenge πονοκεφαλιάζουν να βρουν την ομάδα-κλειδί για να τους βγάλει ασπροπρόσωπους. Δύσκολη υπόθεση γαρ...

PGs

- Η εκπληκτική φόρμα του Milos Teodosic λέει πολλά και είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη δεδομένη στιγμή στο fantasy, καθώς εκτός από την απόδοσή του, συνοδεύεται μέχρι τώρα και με το bonus των νικών της CSKA. Όσοι δεν τον έχετε και είστε αρκετά τολμηροί, είναι διαθέσιμος στα 83.9 credits.
- Είναι σαφές ότι ολόκληρη η Nizhny Novgorod στηρίζεται στον Taylor Rochestie και στις καλές του επιθετικές μέρες. Με αντίπαλο την... αναστατωμένη Unics αυτή την αγωνιστική θεωρώ ότι είναι value for money στα 59.9.
- Ακόμα πιο οικονομική λύση (μόλις 27.7) αποτελεί ο Lukas Lekavicius της Zalgiris. Ο νεαρός guard έχει δείξει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνει ο Krapikas. Παρά ταύτα, τον προτείνω μόνο ως λύση ανάγκης (δηλαδή να σας έχουν απομείνει λίγα μόνο credits).

Όπως μπορείτε μάλλον να παρατηρήσετε και εσείς τα PGs είναι δύο ταχυτήτων και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά bargains αυτή τη στιγμή.

SG/SF

- Όσοι δεν έχετε James Anderson, τι περιμένετε; Ο Αμερικανός της Zalgiris είναι μακράν ότι πιο φρέσκο έχω δει στη διοργάνωση φέτος και η απόδοσή του γίνεται ολοένα και καλύτερη. Προλαβαίνετε, φίλοι αναγνώστες, να τον αποκτήσετε όσο είναι ακόμα στα 59.5, αλλά πριν το κάνετε, όπως διαβάσετε το X-ray που του έκανα στο slamnroll εδώ.
- Σπουδαίες εμφανίσεις κάνει τελευταία και ο Κώστας Σλούκας, γεγονός που τον καθιστά δέλεαρ για την ομάδα σας στα 57.2.
- Δεδομένης της απουσίας του Fernandez, ο Jaycee Carroll έχει πλέον περισσότερο χώρο και χρόνο να αναδειχθεί και το έχει εκμεταλλευτεί ορθώς. Ίσως είναι από τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες "αγορές" στην κατηγορία μόνο με 45.9.
- Άλλος ένας νεαρός, πάλι της Zalgiris (ναι, κόλλημα), είναι ο Edgaras Ulanovas που δειλά-δειλά κάνει εξαιρετική δουλειά και συμπληρώνει τον Anderson. 20 credits, διόλου άσχημα!
-  Αφού πιάσαμε τους Λιθουανούς, αξίζει μία ματιά και ο Martynas Mazeika της Neptunas. Ο πολύπειρος αυτός παίκτης είναι μία όαση στο run and gun παιχνίδι της ομάδας του, χωρίς να διστάζει να σουτάρει. Θεωρητικά και στατιστικά είναι μία μέτρια επιλογή, αλλά τα 20 credits του τον κάνουν τρελό value for money.
- Αν πάλι έχετε το περιθώριο της σπατάλης, ο Sonny Weems (61.6) είναι αυτό που ψάχνετε. Τρομακτικά εύστοχος, συνεπής σε απόδοση και όπως ισχύει και για τον Milos Teodosic, συνοδεύεται με το bonus της νίκης (καλώς εχόντων των πραγμάτων).

Μία παρατήρηση για να μην την "πατήσετε". Ο Martynas Pocius της Galatasaray μαθαίνω ότι είναι τραυματίας, αλλά φυσικά το bwin fantasy δεν έχει ακόμα την ένδειξη του τραυματία δίπλα στο όνομά του!

PF/C

- Θα καταντήσω γραφική με την πρόταση αυτή, αλλά δεν υπάρχει δεύτερος σαν τον Oguz Savas! Είναι έμπειρος, ξέρει που πατάει και πιστεύω αυτή την αγωνιστική δε θα τα βρει σκούρα με τους ψηλούς της Bayern. Είναι hit and miss πρόταση, αλλά με 31.8 credits χρειάζεται να πάρεις το ρίσκο.
- Zoran Erceg: Αναμφίβολα από τους καλύτερους ψηλούς μέχρι τώρα και με σταθερά εκπληκτική απόδοση. Προσωπικά τον τίμησα από την πρώτη αγωνιστική και με δικαιώνει. Αξίζει τα 70 credits και με το παραπάνω. Τώρα από ψυχολογικής άποψης, δεν ξέρω πως θα του φανεί να παίξει για πρώτη φορά στο πρώην σπίτι του (ΣΕΦ), αλλά εδώ κάνουμε προτάσεις για το fantasy challenge και όχι ψυχανάλυση.

- Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η μάχη του Esteban Batista με τους ψηλούς της Barcelona. Είναι τρομερά εύστοχος και λαμβάνει αρκετό χρόνο συμμετοχής, βασικές προϋποθέσεις για κάποιον που αναζητά σκορ στην ομάδα του! Τα 63.8 credits του θα αυξάνονται διαρκώς, γι'αυτό καλό είναι να επενδύσετε τώρα.
- Συμφέρουσα επιλογή και ο Luke Harangody της Valencia. Με αντίπαλο τη Neptunas τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα για τον Αμερικανό PF. (55.6 credits).
- Εντυπωσιακός είναι και ο Robertas Javtokas της Zalgiris αυτή τη σεζόν. Δε θυμάμαι την τελευταία φορά που τον είδα να παίζει με τόσο μεστό τρόπο, όχι μόνη στην Euroleague αλλά γενικά! Έχει αναλάβει χρέη καθοδηγητή σε μία ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας παικτών και τα καταφέρνει περίφημα. Αξίζει και την προσοχή αλλά και τα 39.6 credits σας!

Για περισσότερα γενικά tips μπορείτε να δείτε εδώ τον μίνι οδηγό που έχω δημιουργήσει για το παιχνίδι. (Προσοχή! Οι προτάσεις σε εκείνο τον οδηγό πλέον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της 5ης αγωνιστικής, επομένως μείνετε στις γενικές οδηγίες!)

Περιμένω και τις δικές σας προτάσεις αλλά και τις διαφωνίες σας για τον Oguz Savas όπως πάντα κάτω στα σχόλια.

P.S. Μπορείτε να μπείτε στην private league Basket-o-mania, με κωδικό basketomania μόνο με μία ομάδα ο καθείς.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *