Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γεια σας!

Μετά από λαϊκή απαίτηση, προσπαθώ να ανεβάσω ρυθμούς στο blog και σήμερα είπα να μιλήσουμε για το Euroleague Fantasy Challenge. Το ποστ είναι εμπνευσμένο και επηρεασμένο (slightly) από Euroleague Greece και Eurohoops!

Για όσους δεν ξέρετε τι εστί Fantasy Challenge, σας προτείνω να πάτε αμέσως και να φτιάξετε την ομάδα σας, τσίμα τσίμα προλαβαίνετε! (Πατήστε εδώ)

Ωστόσο, πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση, ελάτε να δούμε μαζί τους εκλεκτούς που επέλεξα για τη δική μου ομάδα και άλλες προτάσεις για να εμπλουτίσετε τη δική σας.

Εν αρχή, (για τους ανυποψίαστους) χρειάζεστε 10 παίκτες. 2 PGs, 4 SGs/SFs, 4 PFs/Cs, με δικαίωμα να ξοδέψετε εως 500 credits. Αυτή είναι η φαινομενική δυσκολία του παιχνιδιού, καθώς όσο πιο αποδοτικός είναι ο παίκτης, τόσο πιο ακριβός είναι/γίνεται και δυστυχώς δεν μπορούν και οι δέκα να είναι παίκτες Α γραμμής (τύπου Sergio Rodriguez κτλ).

Μην απογοητεύεστε, εξάλλου υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσετε και να μεγαλουργήσετε βεβαίως βεβαίως.

Μερικές συμβουλές που προκύπτουν από 3ετή θητεία:

1. Ένας ακριβός παίκτης δεν είναι πάντα καλός, όπως και ένας φθηνός δεν είναι πάντα κακός. Επομένως, μην τρέξετε να αγοράσετε τον πιο ακριβό σε κάθε κατηγορία γιατί απλούστατα δε θα σας φτάσουν τα credits!
2. Μην επιλέγετε πολλούς παίκτες από την ίδια ομάδα, για τον απλό λόγο ότι σε περίπτωση ήττας της ομάδας όχι μόνο δεν επιβραβεύεστε με το μπόνους της νίκης αλλά μετράει αρνητικά στο σκορ σας.
3. Προσπαθήστε στην αρχική σας επιλογή να επιλέξετε παίκτες που το σύνολό τους θα σας αφήνει ~10 credits αδέσμευτα, έτσι ώστε να μπορείτε αργότερα να επιλέξετε κάποιον πιο ακριβό ή να κάνετε αξιοπρεπείς αλλαγές.
4. Τα credits δεν παραμένουν 500 κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αυξομειώνονται ανάλογα με την απόδοση των παικτών και στις επόμενες φάσεις οι αλλαγές που θα κάνετε βασίζονται στα εναπομείναντα. (π.χ. στο top 16 μπορείτε να αλλάξετε πλήρως ομάδα αλλά δεν θα έχετε 500 credits αν η ομάδα σας δεν τα πήγε καλά στην πρώτη φάση).
5. Παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή σας να έχετε στο μυαλό σας το depth chart της κάθε ομάδας. Δηλαδή, να έχετε στην ομάδα σας παίκτες που θα είναι είτε βασικοί είτε bench 1, το πολύ bench 2.
π.χ. ας δούμε το depth chart της Ρεάλ: Προσωπικά δεν θα επέλεγα στους centers μου τον Marcus Slaughter. Όχι γιατί είναι κακός παίκτης αλλά γιατί αναπόφευκτα θα πάρει λιγότερο χρόνο συμμετοχής.

  
6. Προσπαθήστε να επιλέξετε παίκτες που είναι καλύτεροι επιθετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η άμυνα δεν είναι ίσης σημασίας. Ο συνδυασμός άμυνας+σκορ είναι το θεμιτό για κάθε παίκτη.

Προτάσεις - η δική μου ομάδα:

Στα point guards, αρχικά θα απέκλεια το ενδεχόμενο του Sergio Rodriguez (90 credits) τουλάχιστον για την πρώτη αγωνιστική μέχρι να ανακτήσει τη φόρμα του. Για τους τολμηρούς προτείνω Milos Teodosic που έχει αρχίσει και αναβαίνει, με το τίμημα των 80 credits. Πιο οικονομική λύση και με πολλές πιθανότητες επιτυχίας ο Sergio Llull (64 credits), τον οποίο και θα τιμούσα αν εν τέλει δεν κατέληγα στο δίδυμο Jeremy Pargo και Thomas Heurtel για 53 και 59 credits αντίστοιχα.

Το πράγμα δυσκολεύει στα shooting guards/small forwards. Αν η δομή της ομάδας μου ήταν διαφορετική, θα επέλεγα σίγουρα τον Emir Preldzic (71 c.) ή τον Juan Carlos Navarro (76 c). Και οι δύο είναι εξαιρετικοί, πολύπειροι πλέον. Ίσως ο Navarro να μην εντυπωσιάζει πολλούς βέβαια. Με "πόνο" απέρριψα τον Bogdan Bogdanovic, καθώς στα 74 c. δεν επέτρεπε άλλες ποιοτικές επιλογές στην ομάδα. Σίγουρα προτείνω το μοναδικό 3αρι του Ολυμπιακού για την ώρα, τον Matt Lojeski (55 c.) για το λόγο ότι και είναι ικανός και θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής. Μην παραλείψετε κάποιον από τους δευτεραθλητές κόσμου, είτε Nikola Kalinic (45 c.) είτε Nemanja Bjelica (50 c.), ενώ τρομερά αποδοτικός παρουσιάζεται μέχρι ώρας ο Sylven Landesberg με μόλις 32 c. Για πιο οικονομικές λύσεις, ρίξτε μια ματιά σε Mindaugas Kuzminskas (40 c.), Cedi Osman (32 c.) και Bruno Cerella (20 c.)

Για τα power forward/centers έχω λιγότερες προτάσεις, ακριβές και μη. Αναμφίβολα ο Κώστας Καϊμακόγλου δεν μπορεί να λείπει από την ομάδα σας καθώς στα 52 c. είναι τρελό bargain. Αν σας...περισσεύουν, θα σας παρότρυνα να επενδύσετε στον Γιάννη Μπουρούση παρά το υψηλό του κόστος (70 c.), μιας και είναι μία από τις κολώνες της Ρεάλ. Μείνετε μακριά από Ante Tomic (90 c. για κανένα λόγο!) και ρίξτε μία ματιά στον Zoran Erceg (55 c.), που πέρσι ήταν από τους καλύτερους που είχα στην ομάδα μου και δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που τον πήρα. Καλή ευκαιρία είναι και ο Vladimir Stimac, βασικό 5αρι της Bayern, στα 42 c. μόνο. Δεδομένης της απουσίας του Γιώργου Πρίντεζη (που σίγουρα θα βάλω στην ομάδα όταν γίνει καλά), θαρρώ πως ο Brent Petway (52 c.) θα πάρει χρόνο συμμετοχής, και μόνο γι'αυτό θα ρίσκαρα να τον έχω στην ομάδα. Άλλη μία πρόταση είναι ο Oguz Savas που σε πολλούς δεν γεμίζει το μάτι, ωστόσο, είναι value for money (45 c.).

Η τελική μου ομάδα έχει ως εξής:


Καλή αρχή σε όλους, ελπίζω να βοήθησα κάπως τους αναποφάσιστους!

Υ.Γ.1. Τυχόν λάθη/παραλείψεις που υπάρχουν οφείλονται στη βιασύνη μου να ανεβεί το ποστ.
Υ.Γ. 2. Όποιος θέλει να μπει στην λίγκα που συνδιαχειρίζομαι ας αφήσει σχόλιο από κάτω.

    2 σχόλια:

    Φόρμα επικοινωνίας

    Όνομα

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

    Μήνυμα *